Агнешки тас кебап

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
10/03/2020
"Готови ли сте да опитате този великолепен агнешки тас кебап "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг бут
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на дребни парченца. Поставяме го в съд заедно с мазнината, настъргания или дребно нарязан кромид лук, разреденото с вода доматено пюре, черния пипер, бахара, солта и малко вода.

Задушаваме на умерен огън до омекване на продуктите.

След това прибавяме размитото във вода брашно и червения пипер и продължаваме да задушаваме нашия кебап още десетина минути.

Добавяме кравето масло и махаме готовия агнешки тас-кебап от огъня.

Поднасяме вкусния тас кебап с гарнитура от задушен ориз или картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар