Телешки шишчета с горчица на барбекю

10/03/2020
"Ето как да приготвите перфектните шишчета на барбекю "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г бонфиле
  • едрозърнеста горчица - 2 с.л.
  • хрян - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бренди - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. нискомаслено
  • лук - 2 глави кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на 2, 5 см кубчета. Смесваме горчицата, хряна, кафявата захар, брендито и киселото мляко. Изсипваме телешките кубчета в готовата смес.

Оставяме заготовката в хладилник в затворен съд за около 30 минути.

Нанизваме маринованите телешки хапки на 8 класически шишчета (напоени с вода, за да не изгорят) и ги слагаме на загрятото и намазано с мазнина барбекю.

Печем ги около 5-10 минути, като ги завъртаме и ги мажем с готовата смес с горчицата.

Сервираме готовите телешки шишчета, докато са още топли.

Може да си налеем чаша бира за по-голяма наслада.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар