Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешко филе и дробчета

Дроб сарма с пилешко филе и дробчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Дроб сарма с пилешко филе и дробчета
Снимка: Йозлям Кадирова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Дроб сарма с пилешко и дробчета - любимо хапване"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч
  • гъби - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • Застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дробчета и ги сварете до полуготовност.

В 1 с.л. масло запечатайте филето, след което го нарежете на хапки.

В същата мазнина запържете пилешките дробчета (които ако са по-големи, ги нарежете на по-малки) с 1 глава лук и ориза и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Преместете всички съставки в тава за печене, залейте с вода или пилешки бульон, разтворен в топла вода и изпечете до готовност пилешката дроб сарма.

За застройката:

Разбийте яйцата с киселото мляко, овкусете със сол и залейте дроб сармата петнадесетина минути преди да я извадите от фурната.Готовата дроб сарма трябва да е с приятна заливка.

Поднесете с пролетен хляб със зелении.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: