Начин на приготвяне
Измийте пилешките дробчета и ги сварете до полуготовност.
В 1 с.л. масло запечатайте филето, след което го нарежете на хапки.
В същата мазнина запържете пилешките дробчета (които ако са по-големи, ги нарежете на по-малки) с 1 глава лук и ориза и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Преместете всички съставки в тава за печене, залейте с вода или пилешки бульон, разтворен в топла вода и изпечете до готовност пилешката дроб сарма.
За застройката:
Разбийте яйцата с киселото мляко, овкусете със сол и залейте дроб сармата петнадесетина минути преди да я извадите от фурната.Готовата дроб сарма трябва да е с приятна заливка.
Поднесете с пролетен хляб със зелении.