Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Фалшива дроб сарма с пилешко месо

Фалшива дроб сарма с пилешко месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k8072
Фалшива дроб сарма с пилешко месо
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Признаваме, че е фалшива дроб сарма, ама е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • зеленчуци - 1/2 ч.ч. микс
  • сол
  • черен пипер
  • За заливка
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки хапки, а главата лук - на дребно.

В загрята мазнина се запържват пилешкото месо, лукът и оризът.

Бульонът се разтваря в топла вода и с нея се заливат запържените продукти в тигана.

Захлупете с капак и оставете да покъкри, докато течността се поеме от ориза.

Добавете микса от зеленчуци, запържете за няколко минутки и прехвърлете всички съставки за дроб сармата с пилешко в тава за печене.

Изпечете фалшивата дроб сарма в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност - около 20 минути.

Пригответе вкусната заливка, като разбъркате всички съставки до хомогенна смес и залейте приготвената дроб сарма.

Изпечете и още малко, докато заливката придобие златист загар.

Получава се страхотна фалшива дроб сарма с пилешко месо!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: