Кренвиршки по семейна рецепта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
01/03/2020
"Разкриваме тайната на семейната рецепта за най-вкусните кренвиршки, които някога сте опитвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 302
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете маята и добавете захарта, налейте топлата вода и бъркайте, докато се разтворят, оставете настрани да втаса.

В голяма купа пресейте брашното и оформете кладенче, в него добавете солта, разбитото яйце, киселото мляко и олиото, прибавете втасалата мая и замесете меко тесто за кренвиршки. Намаслете купата с малко олио, поставете тестото в нея и я завийте с кърпа и оставете тестото за 30 минути да втаса.

Разделете втасалото тесто на 12 оформени топки. Всяка топка разточвате с точилка на тънка овална кора с ширината на кренвирша. С нож за пица направете разрези, но не до края, от средата на кората. В неразрязаната част поставете 1 брой кренвирши, навийте на руло, така че разрезите да останат отгоре. Така процедирате с всичките 12 топки и кренвирши. Подредете ги в тава постлана с хартия за печене и оставете да втасат за 30 минути.

След което, намажете приготвените кренвиршки с разбитите жълтък и прясно мляко и поръсете със сусам и чубрица. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути.

Кренвиршки по семейна рецепта са идеални за закуска, а защо не и за следобедна закуска!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария Симова
Мария Симова
06.03.2020 17:16
Брашното е около 550 - 600 г! Благодаря за намесата!
0
0
Мариана
Мариана
06.03.2020 16:20
Колко е брашното?
1
0