Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Вити кренвиршки със сусам

Вити кренвиршки със сусам

Вити кренвиршки със сусам
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Домашните вити кренвиршки със сусам са страхотна идея за бърза закуска"

Необходими продукти

  • За тестото
  • белтъци - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 350 г
  • За плънката
  • кренвирши - 1 - 2 бр.
  • самардала
  • майонеза
  • За намазване
  • краве масло - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете захарта, маята, солта, бакпулвера, белтъка и мекото краве масло.

Разбъркайте я добре с метална бъркалка и налейте леко затоплена вода.

Сипете брашното постепенно и омесете еластично тесто.

Завийте го с найлон и го оставете да втаса.

Разделете готовото тесто на 6 топки и ги разточете поотделно.

Нарежете кренвиршите на колелца.

Намажете всяка разточена кора тесто с майонеза и в единия край наредете нарязаните кренвирши.

Поръсете отгоре леко със сол и самардала и ги навийте.

Сложете домашните кренвиршки в голяма тава върху хартия за печене, намажете ги със смесен с масло жълтък, поръсете ги със сусам и ги сложете да се печат до златисто.

Витите кренвиршки със сусам са страхотна идея за бърза закуска.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: