Начин на приготвяне
В голяма купа смесете захарта, маята, солта, бакпулвера, белтъка и мекото краве масло.
Разбъркайте я добре с метална бъркалка и налейте леко затоплена вода.
Сипете брашното постепенно и омесете еластично тесто.
Завийте го с найлон и го оставете да втаса.
Разделете готовото тесто на 6 топки и ги разточете поотделно.
Нарежете кренвиршите на колелца.
Намажете всяка разточена кора тесто с майонеза и в единия край наредете нарязаните кренвирши.
Поръсете отгоре леко със сол и самардала и ги навийте.
Сложете домашните кренвиршки в голяма тава върху хартия за печене, намажете ги със смесен с масло жълтък, поръсете ги със сусам и ги сложете да се печат до златисто.
Витите кренвиршки със сусам са страхотна идея за бърза закуска.