Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с гъби и праз

Фритата с гъби и праз

Фритата с гъби и праз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Фритата с гъби и праз, която може да приготвите задружно с най-малките членове на семейството"

Необходими продукти

  • гъби - 250 г
  • праз лук - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки
  • мащерка - 1/2 к.л. суха
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и празът се почистват и нарязват на филийки. Слагат се в тиган със загрята мазнина и се задушават под капак. В купа се разбиват яйцата с малко сол и смлян черен пипер.

Добавя се суха мащерка за аромат и се налива прясното мляко. Яйчената смес се разбърква и излива върху задушените гъби с праз.

Фритата от яйца се похлупва и се готви, докато се стегнат яйцата, след което се прехвърля в тавичка и се запича за около пет минути.

Още топла, може да се поръси фритата с кашкавал. Бързо, лесно и вкусно ястие с яйца!

Неустоима фритата с гъби и праз!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: