Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Фритата с царевица и гъби

Фритата с царевица и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Фритата с царевица и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
23/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г печурки или микс
  • царевица - 100 г от консерва или сварена (зрънца)
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • каперси - 1 с.л.
  • пармезан - 3 - 4 с.л. настърган
  • моцарела - 3 с.л.зряла, настъргана
  • яйца - 4 бр. XL
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • мащерка - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна на филийки. Почистете и нарежете гъбите на парченца.

2. Загрейте зехтина и в него запържете първо червения лук с щипка сол до омекване, добавете чесъна и след минута-две и гъбите. Гответе докато и те поомекнат и се слегнат.

3. Сипете зрънцата царевица, накълцания магданоз, мащерка и черния пипер. Бъркайте още 2 минути.

4. Разбийте яйцата с две щипки сол.

Намалете огъня до 3-4-та степен от 9 и паралелно с това включете фурната да загрее до 200 градуса, за предпочитане само горен реотан.

Сипете яйцата, пармезана и моцарелата.

5. Когато фритатата се е запекла от едната страна и яйцата побелеят от краищата й, сложете каперсите, пъхнете тигана във загрятата фурна и запечете и отгоре до лек загар.

6. Поднесете фритатата с гъби и царевица топла на вашата трапеза.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: