Начин на приготвяне
1. Нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна на филийки. Почистете и нарежете гъбите на парченца.
2. Загрейте зехтина и в него запържете първо червения лук с щипка сол до омекване, добавете чесъна и след минута-две и гъбите. Гответе докато и те поомекнат и се слегнат.
3. Сипете зрънцата царевица, накълцания магданоз, мащерка и черния пипер. Бъркайте още 2 минути.
4. Разбийте яйцата с две щипки сол.
Намалете огъня до 3-4-та степен от 9 и паралелно с това включете фурната да загрее до 200 градуса, за предпочитане само горен реотан.
Сипете яйцата, пармезана и моцарелата.
5. Когато фритатата се е запекла от едната страна и яйцата побелеят от краищата й, сложете каперсите, пъхнете тигана във загрятата фурна и запечете и отгоре до лек загар.
6. Поднесете фритатата с гъби и царевица топла на вашата трапеза.
Добър апетит!