Забулени яйца с доматен сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Супер обяд - забулени яйца с доматен сос, кой би му устоял"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • домати - 1 кг
  • растително масло - 6 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • захар - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за забулени яйца с доматен сос първо измиваме добре яйцата, счупваме ги и ги пускаме във вряща подсолена и подкислена вода.

Варим до пълното забулване на жълтъка и втвърдяване на белтъка. Изваждаме ги с решетъчна лъжица.

Пасираме доматите и към тях прибавяме солта, захарта, растителното и кравето масло, дребно нарязания магданоз и счукания чесън.

Задушаваме всичкото това нещо, докато получим средно гъст доматен сос.

Поднасяме нашите забулени яйца, като във всяка чиния поставяме по 3 забулени яйца, които заливаме с доматения сос.

Вкусно ястие с яйца, което трябва да поднесете задължително с домашна питка с масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: