Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Кавърма»Кавърма с варена наденица

Кавърма с варена наденица

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Кавърма с варена наденица
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • наденица - 2 бр. варена
  • чушки - 6 бр. /3 червени и 3 зелени/
  • лук - 3 глави
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на колелца варената наденица. Почистваме двата вида чушки, измиваме ги и ги режем на едри парчета. Белим лука и го режем на полумесеци.

Сгорещяваме олиото в тиган, запържваме лука и наденицата за 1-2 минути.

След това добавяме нарязаните чушки, разбъркваме, поръсваме с червен пипер и наливаме 1 ч.ч. вода захлупваме с капак, оставяме да къкри на слаб огън.

От време на време разбъркваме кавърмата. Готвим, докато омекнат зеленчуците.

Накрая овкусяваме кавърмата с варена наденица със сол и черен пипер и сервираме!

Да ви е сладко с тази страхотна кавърма с наденица!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: