Наденица по Лясковски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Наденица по Лясковски1 / 2
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • говеждо месо - 1 кг или овче
  • лук - 3 - 4 глави, 250 г
  • чесън - 2 глави
  • карамфил - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 4 с.л. (40 г)
  • карантия - сушени говежди черва за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинското месо до полуомекване заедно със ситно нарязаните чесън, лук и карамфил и солта. Нарежете полусвареното свинско и суровото говеждо месо на ситни парченца и добавете едро счукания черен пипер. Овкусете със сол и размесете добре.

Напълнете със сместа червата, като връзвайте през 15-10 см с дебел конец. Кипнете вода и пуснете готовата наденица да ври 20 минути на тих огън. След това я окачете на сухо и проветриво място. По желание я опушете за 5-6 часа на горещ пушек.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: