Лимецова питка

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
20/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо950
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха (7 г на Йоткер)
  • вода - 100 мл хладка
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл хладко
  • сол - щипка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Маята се активира в съд с хладката вода, добавя се кафявата захар и 2 супени лъжици брашно, покрива се с кърпа и се изчаква сместа да шупне.

Брашното се пресява два-три пъти и в него се прави кладенче. В него се изсипва шупналата мая, прясното мляко, щипката сол, яйцата (единия жълтък се оставя за намазване на питката).

Готовата лимецова питка се оставя да втаса един час, след което се намазва с разбития жълтък с малко вода или мляко и зехтина.

Надупчва се с вилица на няколко места или се цепва с ножа.

Домашната питка се пече в умерена фурна на 160-180 градуса за около 40 минути.

Става много вкусна и здравословна питка.

Да ви е сладко с тази мекичка лимецова питка!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар