ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от спанак със сос Бешамел

Крокети от спанак със сос Бешамел

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k182
Крокети от спанак със сос Бешамел
Снимка: Yordanka Kovacheva
20/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме спанака в малко вряща подсолена вода и го махаме от огъня. Отцеждаме от водата и смиламе спанака с миксер или го накълцваме с нож.

В половината брашно запържваме кравето масло до светлокремаво оцветяване и разреждаме с млякото.

Получения сос Бешамел изсипваме към спаначеното пюре, след което прибавяме 1/2 от галетата, ситно настъргания кашкавал, две от яйцата, дребно нарязания магданоз, черния пипер и солта.

Разбъркваме сместа и от нея оформяме топчета колкото орех, а после ги овалваме в останалото брашно, потапяме ги в другите 2 разбити яйца и в галетата и изпържваме всички крокети в горещото олио.

Подредете готовите спаначени крокети върху кухненска хартия, да се отцедят.

Можем да поднесем готовите крокети от спанак със сос Бешамел като топло предястие или като студена вечеря.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: