Шницел с яйца и аншоа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Шницел с яйца и аншоа1 / 2
18/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 гр.
  • риба - аншоа - филе 30 гр.
  • масло - 20 гр.
  • брашно - 10 гр.
  • бяло вино - 20 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 3 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително оформеният и начукан шницел се поръсва със сол и черен пипер, овалва се с брашно и се пържи в сгорещена мазнина до златисто. Поставя се в затоплено плато.

Върху него се слага яйце, изпържено на очи, а върху яйцето - филе от аншоа, навито на руло. Залива се със соса, приготвен от мазнината, в която е изпържен шницелът, виното и соса от печеното.

Поднася се с топла гарнитура.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: