Гарнитура от задушен ориз с масло

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
10/02/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава, кромид
  • краве масло - 125 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в кравето масло и малко вода до полуомекване. Прибавяме почистения и измит ориз.

Разбъркваме няколко пъти и заливаме с 5 ч.ч. гореща вода. Добавяме черния пипер и солта.

Задушаваме ориза на слаб огън във фурна, докато набъбне и поеме течността.

Готовата гарнитура от задушен ориз с масло можем да комбинираме със свински кебап, пържени зеленчуци, гъби в масло. Той е чудесна гарнитура към всякакви ястия.

По наша преценка можем да поръсим малко лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар