Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете 3 с.л. магданоз. Сложете сушените пумпалки в малка купа, залейте с около 200 мл гореща вода и оставете така, за да се накиснат. Междувременно загрейте маслото и зехтина в тиган на умрен огън. Счукайте обеления чесън и го оставете настрана.
Нарежете лука и го запържете в мазнината. Почистете гъбите и ги нарежете. Увеличете котлона, добавете чесъна и гъбите и пържете около 5 минути или докато гъбите омекнат.
Покрийте сито с кухненска хартия и го сложете над купа. Пресипете накиснатите сушени гъби в ситото, така че хартия да попие отделилилата се прах, а течността да попадне в купата. Запазете отделената течност, а гъбите измийте и нарежете.
С решетъчна лъжица извадете изпържените лук и гъби и ги сипете в отделна купа, като оставите соса в тигана. Добавете отцедените сушени гъби и течността, в която киснаха.
Варете на силен огън до сгъстяването на сместа. Сипете брендито и разбъркайте. Върнете гъбите в тигана, овкусете със сол и пипер, добавете магданоза, разбъркайте и пак загрейте. Прехвърлете ястието в чиния и поднесете.