Начин на приготвяне
Сипете гъбите в йенска тава с похлупак. Полейте ги с олиото и сложете капака. Пъхнете йената в силно загряна фурна за 10 минути, за да се задушат гъбите в собствен сок.
Пригответе марината от малко олио, оцета, водата, виното, синапеното семе, дафиновия лист, солта, захарта и арпаджика, които са кипнали и варени за няколко минути.
Сложете гъбите в буркани и ги допълнете с малко от соса от задушаването и догоре маринатата.
Затворете бурканите и ги стерилизирайте за около 1 час и 30 минути от завирането. Оставете ги да изстинат бавно във водата.
Съхранявайте консервираните гъби на хладно и тъмно място. За тази зимнина може да използвате и други гъби, както и добавки като чесън, зърна черен или бял пипер и т.н.