Лапад с ориз и гъби на фурна

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
10/02/2020
"Лапад с ориз и гъби на фурна - порция с любими вкусове "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • лапад - 3 шепи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 6 с.л. пасирани
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
  • олио - 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Слагат се направо в тавата за печене и се запържват в сгорещено олио.

Гъбите се обелват и нарязват на парченца. Слагат се при вече омекналите лук и морков, а малко по-късно се прибавя почистеният от жилки лапад.

Аз използвах замразен. След кратко разбъркване се прибавя измитият ориз и една чаена чаша вода. След като оризът поеме водата, в тавата се слагат пасираните домати, сол на вкус, червен и черен пипер.

Наливат се още около чаша и половина вода, след което ястието от ориз с лапад се слага във фурната. Пече се на 180 градуса до готовност на така приготвения ориз на фурна.

Рецептата за Лапад с ориз и гъби на фурна е готова!

Вкусно веган ястие, с което ще се услади и на най-големите любители на месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар