Начин на приготвяне
Водата, захарта и олиото се сипват в малка тенджерка и на слаб огън се оставя да заври.
След като заври, се сипва предварително пресятото брашно на един път и се бърка, докато се оформи гладко тесто, което се отделя лесно от стените на съда.
Оставя се да изстине, колкото да може да се пипа с ръце, след което се оформят топчета с желания от вас размер.
Независимо каква големина са тези вкусни постни бисквити, се получават меки. Но препоръчвам топчетата да са малко по-големи от орех, тъй като не бухват много. Потопете леко в пудра захар (захарта ще се разтопи по време на печене)
Изпечете 5 минути на 200 градуса, след което тези меки постни бисквити се изпичат 10 минути на 160 градуса.
Готовите меки бисквити са подходящи за из път или за следобедна закуска.
Коментари