Картофена яхния с месо по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
289
42
66
2
26/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете телешкото месо в съда, в който ще сготвите яхнията.

Долейте 2 в.ч. вода и изчакайте водата да се изпари напълно, едва тогава добавете мазнина (в моя случай 2 с.л. масло).

Запържете наситнената глава лук, а след това добавете и картофите.

Нарязаните на ситно домати (или минати през ренде) ги прибавете към останалите продукти.

Долейте с вода колкото да покрие продуктите с 2 пръста и оставете да покъкри до готовност на картофите.

Овкусете картофената яхния с месо по турски със сол на вкус.

Добавете към така приготвената картофена яхния 1 непълна лъжичка червен пипер, похлупете за 5 минути, след което изключете котлона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар