Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Картофена яхния с месо по турски

Картофена яхния с месо по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Картофена яхния с месо по турски
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г
  • картофи - 4 бр. големи
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете телешкото месо в съда, в който ще сготвите яхнията.

Долейте 2 в.ч. вода и изчакайте водата да се изпари напълно, едва тогава добавете мазнина (в моя случай 2 с.л. масло).

Запържете наситнената глава лук, а след това добавете и картофите.

Нарязаните на ситно домати (или минати през ренде) ги прибавете към останалите продукти.

Долейте с вода колкото да покрие продуктите с 2 пръста и оставете да покъкри до готовност на картофите.

Овкусете картофената яхния с месо по турски със сол на вкус.

Добавете към така приготвената картофена яхния 1 непълна лъжичка червен пипер, похлупете за 5 минути, след което изключете котлона.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: