Бабино суфле

13/08/2013
Mirella
отMirellaНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4-6
  • Преглеждания общо9 547
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте брашното в прясното мляко и кипнете на котлона. Намалете огъна и варете до сгъстяване като бъркате непрекъснато. Свалете готовата смес от котлона и добавете маслото. Охладете чрез разбъркване.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете настърганата кора от половин лимон, ситно натрошените орехови ядки и ябълката, която сте обелили, почистили от семките и сърцевината и настъргали на ситно ренде.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към останалата смес, но внимателно, за да не спаднат. Изсипете сместа в предварително намаслена тава или формички и печете суфлето на водна баня в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност (около 15 минути).подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар