Начин на приготвяне
Внимателно почистваме рибата от люспите, главата и опашката. Нарязваме я на котлети, които напръскваме с лимонов сок и оставяме поне 30 минути в хладилник.
Овкусените рибни пържоли овъргаляме в галета и запържваме в силно сгорещено олио до златисто кафяво. Готовата риба толстолоб изваждаме от мазнината и прибираме на топло, а в сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне добавяме и ситно нарязаните гъби и запържваме за 5-6 минути.
Подправяме гъбите със сол и черен пипер и захлупваме. Оставяме ги да се задушават на тих огън, под похлупак около 10 минути. Добавяме обезкостените и нарязани маслини и задушаваме още 5 минути.
Поднасяме пържоли от толстолоб с гарнитура от гъби и маслини.
P.S. Ако желаете да си вземете толстолоб, разгледайте нашите обяви за толстолоб.