Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържоли»Пържоли от толстолоб

Пържоли от толстолоб

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пържоли от толстолоб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Риба или не - толкова вкусни пържоли отдавна не бяхме опитвали"

Необходими продукти

  • толстолоб - 1 кг
  • гъби - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • маслини - 20 бр. по избор
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме рибата от люспите, главата и опашката. Нарязваме я на котлети, които напръскваме с лимонов сок и оставяме поне 30 минути в хладилник.

Овкусените рибни пържоли овъргаляме в галета и запържваме в силно сгорещено олио до златисто кафяво. Готовата риба толстолоб изваждаме от мазнината и прибираме на топло, а в сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне добавяме и ситно нарязаните гъби и запържваме за 5-6 минути.

Подправяме гъбите със сол и черен пипер и захлупваме. Оставяме ги да се задушават на тих огън, под похлупак около 10 минути. Добавяме обезкостените и нарязани маслини и задушаваме още 5 минути.

Поднасяме пържоли от толстолоб с гарнитура от гъби и маслини.

P.S. Ако желаете да си вземете толстолоб, разгледайте нашите обяви за толстолоб.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: