Вкусно свинско с ориз на тиган

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
563
461
38
2
11/01/2020
"Свинско с ориз на тиган - точно, както го обичаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо856
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г шарено месо за готвене
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 малка глава червен
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. малки (червена и зелена)
  • ориз - 1 к.ч.
  • лютеница - 3 с.л. едросмляна
  • подправка - 1 с.л. Maggi Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на хапки и се запържва в тиган с олиото, поръсено със щипка сол и черен пипер.

Щом месото побелее от всички страни, към него се добавя нарязания на кръгчета праз лук, нарязания на лунички червен кромид лук и едро скълцания чесън. Разбърква се хубаво и след минутка - две се добавят ситно нарязаните моркови и чушки.

Щом и зеленчуците се задушат, към тях се добавя измития и отцеден от водата ориз. Разбърква се, докато стане прозрачен.

Постепенно към ориза се добавя разтворената в 3 к.ч. гореща вода едро смляна лютеница. Течността се добавя в малки количества и щом ориза я поеме, се добавя отново по малко от нея.

Ястието се подправя със зеленчукова подправка Maggi Вълшебен вкус 10 зеленчука около 10-15 мин. преди да се свали от огъня. Опитайте на вкус преди да добавите сол.

Накрая поръсете щедро ориза на тиган с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отново разбъркайте.

Добър апетит с вкусното свинско с ориз на тиган!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар