Начин на приготвяне
Свинското се нарязва на хапки и се запържва в тиган с олиото, поръсено със щипка сол и черен пипер.
Щом месото побелее от всички страни, към него се добавя нарязания на кръгчета праз лук, нарязания на лунички червен кромид лук и едро скълцания чесън. Разбърква се хубаво и след минутка - две се добавят ситно нарязаните моркови и чушки.
Щом и зеленчуците се задушат, към тях се добавя измития и отцеден от водата ориз. Разбърква се, докато стане прозрачен.
Постепенно към ориза се добавя разтворената в 3 к.ч. гореща вода едро смляна лютеница. Течността се добавя в малки количества и щом ориза я поеме, се добавя отново по малко от нея.
Ястието се подправя със зеленчукова подправка Maggi Вълшебен вкус 10 зеленчука около 10-15 мин. преди да се свали от огъня. Опитайте на вкус преди да добавите сол.
Накрая поръсете щедро ориза на тиган с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отново разбъркайте.
Добър апетит с вкусното свинско с ориз на тиган!