Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на тиган»Вкусно свинско с ориз на тиган

Вкусно свинско с ориз на тиган

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Вкусно свинско с ориз на тиган
Снимка: Чародейката
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Свинско с ориз на тиган - точно, както го обичаме"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г шарено месо за готвене
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 малка глава червен
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. малки (червена и зелена)
  • ориз - 1 к.ч.
  • лютеница - 3 с.л. едросмляна
  • подправка - 1 с.л. Maggi Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на хапки и се запържва в тиган с олиото, поръсено със щипка сол и черен пипер.

Щом месото побелее от всички страни, към него се добавя нарязания на кръгчета праз лук, нарязания на лунички червен кромид лук и едро скълцания чесън. Разбърква се хубаво и след минутка - две се добавят ситно нарязаните моркови и чушки.

Щом и зеленчуците се задушат, към тях се добавя измития и отцеден от водата ориз. Разбърква се, докато стане прозрачен.

Постепенно към ориза се добавя разтворената в 3 к.ч. гореща вода едро смляна лютеница. Течността се добавя в малки количества и щом ориза я поеме, се добавя отново по малко от нея.

Ястието се подправя със зеленчукова подправка Maggi Вълшебен вкус 10 зеленчука около 10-15 мин. преди да се свали от огъня. Опитайте на вкус преди да добавите сол.

Накрая поръсете щедро ориза на тиган с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отново разбъркайте.

Добър апетит с вкусното свинско с ориз на тиган!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: