Ориз с морски дарове

Адриян ПавловАдриян ПавловНовак
03/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 856
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чушките и ги нарязваме на ситно. Сгорещяваме зехтина и ги запържваме до омекване.

Към тях прибавяме почистените миди, раци и скариди. Запържваме за 5-6 минути, след което ги заливаме с узото.

Доливаме в ястието около 6 ч.ч. топла вода. Добaвяме промития под студена вода ориз и прясно изстискан лимонов сок.

Оставяме ястието да се задушава 15-20 минути под похлупак на умерен огън. Сваляме капака и варим още 5 минути.

Поднасяме ориза топъл и наръсен със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар