Ориз с морски дарове

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
03/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 628
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чушките и ги нарязваме на ситно. Сгорещяваме зехтина и ги запържваме до омекване.

Към тях прибавяме почистените миди, раци и скариди. Запържваме за 5-6 минути, след което ги заливаме с узото.

Доливаме в ястието около 6 ч.ч. топла вода. Добaвяме промития под студена вода ориз и прясно изстискан лимонов сок.

Оставяме ястието да се задушава 15-20 минути под похлупак на умерен огън. Сваляме капака и варим още 5 минути.

Поднасяме ориза топъл и наръсен със ситно нарязан пресен магданоз.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар