Печено пиле с хрупкава коричка

ЗорицаЗорица
Копирайтър
107
16
308
1
18/12/2019
"Обожаваме, когато пилето е по-препечено и има хрупкава коричка, точно като това тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. около 1.5 кг (охладено)
  • сол - 1 ч.л.
  • пипер - 1 к.л. меланж (розов, бял, черен)
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • краве масло - 70 г
  • майонеза - 3 - 4 с.л.
  • бира - 200 мл
  • краве масло - няколко слайса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и почиства. Разполовява се на две през гръдната кост и се слага с кожата на горе в намаслена тавичка.

С пръсти внимателно се отлепва кожата на пилето, като се внимава да не скъса.

В купичка се смесват седемте съставки: мекото краве масло, майонеза, ронена чубрица, сол, пипер меланж, пушен червен пипер, чесън на прах.

Със сместа пилето се намазва обилно, като най-много се слага в получилия се джоб под кожата,

Ако имате време да чакате, оставете пилето да се маринова на хладно за няколко часа, ако не - загрявайте фурната на 180 градуса и включен вентилатор.

В тавичката се изсипва бирата, а върху пилето се нареждат няколко слайса масло. Пече се около 45-50 минути, като периодично се полива със соса в тавичката. Поднасяме печеното пиле с гарнитура по избор.

Вкусно печено пиле с хрупкава коричка!

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар