Начин на приготвяне
Пилето се измива и почиства. Разполовява се на две през гръдната кост и се слага с кожата на горе в намаслена тавичка.
С пръсти внимателно се отлепва кожата на пилето, като се внимава да не скъса.
В купичка се смесват седемте съставки: мекото краве масло, майонеза, ронена чубрица, сол, пипер меланж, пушен червен пипер, чесън на прах.
Със сместа пилето се намазва обилно, като най-много се слага в получилия се джоб под кожата,
Ако имате време да чакате, оставете пилето да се маринова на хладно за няколко часа, ако не - загрявайте фурната на 180 градуса и включен вентилатор.
В тавичката се изсипва бирата, а върху пилето се нареждат няколко слайса масло. Пече се около 45-50 минути, като периодично се полива със соса в тавичката. Поднасяме печеното пиле с гарнитура по избор.
Вкусно печено пиле с хрупкава коричка!
Добър апетит!