Хек с доматен сос и чесън

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
311
288
16/10/2011
Готвене35 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 531
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се подправя с лимона , зехтина, черния пипер, и скилидките чесън. Така наложена рибата се оставя да престои няколко часа.

През това време приготвяме соса , като пасираме доматите. Към тях прибавяме доматеното пюре и малко зехтин и оставяме да изври. Когато сосът се сгъсти се добавят и ригана и магданоза, малко сол и черен пипер. Почти накрая се добавя и пресния чесън.

Филето от хек се приготвя по - желание. То може да бъде изпържено, приготвено на скара или дори задушено, но във всички случай залята със соса.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Симо
Симо
11.11.2011 14:42
Сьомга.
0
0