Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Хек с доматен сос и чесън

Хек с доматен сос и чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Хек с доматен сос и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Щом усетим аромата на тази рибка, веднага отиваме в кухнята"

Необходими продукти

  • риба - хек филе - 400 гр.
  • доматено пюре - 200 гр.
  • домати - 400 гр.
  • риган
  • сол
  • магданоз
  • лимони
  • зехтин
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чесън - пресен 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се подправя с лимона , зехтина, черния пипер, и скилидките чесън. Така наложена рибата се оставя да престои няколко часа.

През това време приготвяме соса , като пасираме доматите. Към тях прибавяме доматеното пюре и малко зехтин и оставяме да изври. Когато сосът се сгъсти се добавят и ригана и магданоза, малко сол и черен пипер. Почти накрая се добавя и пресния чесън.

Филето от хек се приготвя по - желание. То може да бъде изпържено, приготвено на скара или дори задушено, но във всички случай залята със соса.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симо
Симо
Сьомга.
11.11.2011 14:42