Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хек с портокалов сос

Хек с портокалов сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Хек с портокалов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • хек - 500 г филе
  • портокали - 1 бр.
  • яйца - 2 б
  • сол - 2 щипки
  • брашно - 1 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сусам - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на парчета. Яйцата се разбиват и се добавя сол. Рибата се топва в яйцата, оставя се за 3 минути, вади се и се овалва в брашното, смесено с нишестето, от което се заделя настрани 1 чаена лъжичка. Зехтинът се загрява, добавя се сусамът и в тази смес се пържат парчетата риба.

Портокалът и лимонът се изстискват. В тенджерка се смесват портокаловия сок, лимоновият сок и захарта. Загрява се на бавен огън до разтваряне на захарта.

Смесват се 1 чаша вода с 1 чаена лъжичка нишесте и 1 чаена лъжичка кафява захар и се разбърква, след което се добавя към цитрусовите сокове.

Загрява се на бавен огън и се разбърква до сгъстяване. Рибата се пуска в топлия сос, разбърква се и се сервира.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: