Миш маш с печени чушки

КристинаКристина
Новак
22
21/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • печени чушки - 3 бр.
  • домат - 1 бр. (малък)
  • сирене - 150 г
  • олио
  • сол - по желание
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнина.

След 5 минути се добавят нарязаните чушки и зеленчуците се задушават на слаб огън до полуготовност на лука (около 15 мин), след което се слага настърганият домат.

Запържва се още 5 минути и в тигана едно по едно се добавят яйцата.

Разбърква се добре за около минута-две и се натрошава сиренето, след което котлонът веднага се изключва и тиганът с миш-маша се отстранява от него.

При сервиране се поръсва с магданоз.

По желание може да добавите сол в миш-маша с печени чушки.

Аз не добавям, тъй като сиренето ми е достатъчно солено.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар