Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби и топено сирене

Ризото с гъби и топено сирене

Ризото с гъби и топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - млян - 1/4 ч.л.
  • сол - 2 щопки
  • топено сирене - 100 г
  • течна сметана - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза до готовност, отцеждаме излишната вода, ако има такава, и го оставяме настрани.

Нарязваме лука и гъбите на дребно и ги запържваме в нагорещеното олио в дълбок тиган или тенджера за 10-15 минути.

Добавяме топеното сирене и сметаната.

Разбъркваме и сипваме вътре и ориза.

Запържваме за още 10 минути, посоляваме ризотото, сипваме черния пипер, разбъркваме и отместваме от котлона.

Сервираме ризотото с гъби и топено сирене веднага с поръсен магданоз отгоре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: