Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с телешко и топено сирене

Ризото с телешко и топено сирене

Ризото с телешко и топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ризотото никога не е ризото, то е покана за обяд, флирт, балсам за стомаха, предизвикателство ..."

Необходими продукти

  • ориз - 200 г
  • телешко месо - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 60 г краве
  • олио - 1 с.л.
  • бульон - 1 л месен
  • вино - 100 мл бяло
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в горещото олио последователно ситно нарязаните месо, лук и чесън.

При непрекъснато бъркане прибавете ориза, сипете половината бульон и кипнете ястието.

Варете го захлупено 10 мин. на слаб огън, после махнете капака и го оставете половин час, за да изстине.

Върнете го на котлона, полейте с виното и останалия бульон и бъркайте ризотото, за да не се слепва и да остане пухкаво.

Непосредствено преди да го махнете от котлона, сложете маслото, доматеното пюре и топеното сирене, и накрая поръсете с черния пипер и солта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: