Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко задушено с гъби и топено сирене

Телешко задушено с гъби и топено сирене

Телешко задушено с гъби и топено сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г
  • сметана - 400 мл за готвене
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дижонска горчица - 1 к.л.
  • ром - 2 капачки
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • мащерка
  • топено сирене - 2 бр. триъгълници Президент
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкото месо в тенджера под налягане за половин час. Извадете, изцедете и заделете.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Изпържете ги до златисто в тиган с малко мазнина.

Добавете лука, предварително обелен и нарязан на дребно, а след няколко минути и месото.

Затворете с капак и задушете телешкото за около 10 минути.

Махнете капака и добавете рома.

Изчакайте 5 минути да се изпари алкохола и налейте сметаната.

Добавете подправките, горчицата и топеното сирене.

Варете 5-10 минути и изключете. Поднесете телешко задушено с гъби и топено сирене, докато е топло!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: