Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с шунка, гъби и топено сирене

Ризото с шунка, гъби и топено сирене

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматно ризото, което ще ви плени с вкус и неустоим аромат"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • шунка - 150 г
  • гъби - 200 г пресни печурки
  • зелен лук - 1 връзка
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 50 г, настърган
  • месен бульон - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл, сухо
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • майорана - ½ ч.л, суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера затоплете олиото и изпържете в него нарязаните на филийки гъби и на колелца лук за 3 мин.

Добавете шунката, нарязана на кубчета, пържете още 2 мин, сипете предварително сварения в леко подсолена вода до полуготовност ориз и гответе 2 мин. при непрекъснато бъркане.

Залейте с бульона и виното, изчакайте да кипне, добавете топеното сирене, поръсете с черен пипер, сол и майорана и разбъркайте ризотото с гъби.

Разпределете приготвеното ризото по чиниите и го поръсете с настъргания кашкавал.

Ризото с шунка, гъби и топено сирене - вкусна рецепта с ориз!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: