Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със зелен фасул и свинско

Яхния със зелен фасул и свинско

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Яхния със зелен фасул и свинско
Снимка: Илияна Димова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Един съвет от изявен лакомник като мен - колкото повечко месце сложите, толкова по-вкусна ще стане яхнията"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 350 г замразен или от буркан
  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • къри
  • джоджен
  • чубрица
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото (300 г свинско месо) нарязваме на хапки, измиваме и подсушаваме. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме (може и да нарежем на ситно). Моркова (1бр.) белим и нарязваме.

В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и запържваме хапките свинско месо. Като се запържат апетитно, прибавяме настъргания лук, почистена скилидка чесън и нарязаните моркови.

Разбъркваме и ръсваме черен пипер, къри на вкус и червен пипер (2 ч.л.). Дръпваме тенджерката от котлона. Прибавяме брашно (1 с.л.) и с непрекъснато разбъркваме, наливаме топла вода (1 л).

Слагаме отново ястието на котлона и варим без капак, колкото е необходимо, до сваряване на месото. Тогава прибавяме зелен фасул (250 г), джоджен и чубрица в количества на вкус и варим още няколко минути до готовност на зеления фасул.

При необходимост може да долеем топла вода. Няколко минути преди да свалим ястието от котлона, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и посоляваме на вкус. Сервираме яхнията със зелен фасул и свинско топла.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: