Свинско с бира и зелен фасул

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Свинско с бира и зелен фасул1 / 2
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Вкусна класическа манджа от тефтерите на нашата МастърШефка Севда Андреева"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 750 г
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 2 глави
  • домати - 250 г
  • зелен фасул - 400 г
  • бекон - 100 г
  • олио - 30 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бира - 250 мл
  • бульон - 250 мл телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, подсушаваме и нарязваме напречно на влакната на ленти.

Обелваме и нарязваме лука. Отстраняваме семето на доматите и ги нарязваме на кубчета.

Почистваме фасула, измиваме го и го нарязваме на 2-3 см. парчета. Сваряваме го в подсолена вода и го изплакваме със студена.

Нарязваме бекона на кубчета. Запържваме последователно бекона, месото и фасула в гореща мазнина, добавяме лука и задушаваме продуктите.

Посоляваме, поръсваме с черен пипер и брашно. Оставяме за още 5 минути, като бъркаме непрекъснато. Добавяме бирата и бульона. Оставяме соса да поври. Слагаме и доматите. Сервираме с картофи и магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: