Ориз и ребра на фурна

Ориз и ребра на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Има и ориз, има и ребра - какво повече му трябва да човек, за да бъде доволен и щастлив"

Необходими продукти

  • свински ребра - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.ориз
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • олио - 6 с.л.
  • подправка за ориз - 1 с.л. (не е задължително)
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се слагат в дълбок тиган и се запържват в мазнина.

Към тях се прибавят нарязаните на дребно лук и морков.

Щом омекнат, се прибавя измитият ориз и малко вода.

Добавят се солта и подправките. След като набъбне оризът, се прехвърля в тава.

Нарязва се на дребно пресен магданоз и се слага в ориза заедно с три чаени чаши вода.

Тавата се слага във фурната и оризът с ребра се пече на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: