Начин на приготвяне
Смесете заквасената сметана, кокоса, ванилията и захарта. Разбъркайте до получаването на крем за торта.
Отделни загрейте прясното мляко и започнете да топите бисквитите в него. Всяка натопена бисквита поставете в тава, форма за торта или поднос. Редете напоените бисквити до получаване на блат. Него намажете с течен шоколад и от приготвения кокосов крем.
След това направете още един блат от бисквити, натопени в горещо мляко. Продължете с пласт течен шоколад и кокосово крем. Процедирайте така до изчерпване на продуктите, като завършите задължително тортата с кокосов крем.
Така приготвеният десерт украсете с шоколадови капки, шоколадови топчета или според въображението си. Поставете кокосовата торта в хладилник. Хубаво е да поседи един ден и след това да бъде нарязана.