Карфиол със сос

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър11411
15/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 голяма глави
  • брашно - 4 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсания на букетчета карфиол се сварява в посолена вода. Вари се до омекване и се изважда от водата да се отцеди.

Отделно брашното се загрява в дълбок тиган заедно с малко олио. Запържва се, като се разтваря със зеленчуков бульон, получен при варенето на карфиола.

Овкусява се с подправките. С получения сос се поднася карфиолът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар