Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени мезета»Паниран карфиол с кашкавален сос

Паниран карфиол с кашкавален сос

Паниран карфиол с кашкавален сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 к.ч. или брашно
  • олио - 1 ч.ч.
  • За соса
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - няколко капки
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 - 4 ч.л. краве
  • черен пипер - на вкус, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте на по-едри китки карфиола и ги сварете в подсолена вода, като внимавате да не се разварят.

Отцедете ги, потопете ги последователно в разбитите яйца, галетата и обратно и ги изпържете в олиото.

Запържете брашното с маслото, като сместа не трябва да покафенява, и разредете с бульона от варения карфиол.

Посолете, подправете с черен пипер, прибавете настърган кашкавал и оставете соса да поври на тих огън 6-7 мин.

След това го застройте с жълтъците, разбити с малко лимонов сок, сипете го в каничка и го поднесете с приготвения панирани карфиол.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: