Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Паниран карфиол с бира и яйца

Паниран карфиол с бира и яйца

Паниран карфиол с бира и яйца
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ето така се прави най-вкусната панировка с бира за карфиол - обожаваме рецептата"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • бира - 150 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разделя на розички, измива се и се слага в тенджера с подсолена вода да се бланшира. Изважда се с решетъчна лъжица и се оставя да се отцеди.

В купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят червеният и черният пипер, а след това и бирата. Сместа се разбърква и лъжица по лъжица се прибавя брашното. Сместа се разбърква добре.

Тя трябва да е с консистенцията на боза. Всяка розичка карфиол се поръсва със сол и изпържва в тиган със сгорещено олио.

След като получи хубав златист цвят от всички страни, розичките се поставят върху домакинска хартия за да се отстрани излишната мазнина от готовия паниран карфиол с бира и яйца.

След това приготвеното бирено мезе е готово за консумация!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: