Начин на приготвяне
Карфиолът се разделя на розички, измива се и се слага в тенджера с подсолена вода да се бланшира. Изважда се с решетъчна лъжица и се оставя да се отцеди.
В купа се разбиват яйцата. Към тях се прибавят червеният и черният пипер, а след това и бирата. Сместа се разбърква и лъжица по лъжица се прибавя брашното. Сместа се разбърква добре.
Тя трябва да е с консистенцията на боза. Всяка розичка карфиол се поръсва със сол и изпържва в тиган със сгорещено олио.
След като получи хубав златист цвят от всички страни, розичките се поставят върху домакинска хартия за да се отстрани излишната мазнина от готовия паниран карфиол с бира и яйца.
След това приготвеното бирено мезе е готово за консумация!