Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол със сос Бешамел

Карфиол със сос Бешамел

Карфиол със сос Бешамел
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Днес е ден за карфиол със сос Бешамел, съгласни ли сте?"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 60 г
  • растително масло - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява в 1 чаена чаша кипяща посолена вода, в която е добавено растително масло. Накъсва се на цветчета.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в маслото и 1-2 с.л. гореща вода до златисто оцветяване.

Като остане на мазнината, се прибавя брашното и се прави светла запръжка, която се разрежда със студено мляко и отварата от варенето на карфиола, докато се получи гъстичък сос.

Подправя се на вкус със сол, лимонов сок и черен пипер.

Карфиолът се разпределя в чиниите, залива се със соса и се наръсва с кашкавала.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: