Зелеви сарми в глинен гювеч

06/10/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч. ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука много ситно. Поставяме тиган на котлона заедно с олиото и изчакваме да се загрее. След като е готово, изсипваме лука в сгорещеното олио, добавяме и 1/4 к.ч вода.

Изчакваме лукът да поомекне и след това добавяме ориз и разбъркваме няколко пъти.

Прибавяме червения пипер и 1/2 ч.ч. вода и оставяме да ври на слаб огън, докато сместа поеме напълно водата.

Когато е готова, сваляме и оставяме да се охлади. Накрая добавяме и суровата кайма, която предварително сме подправели с черен пипер и сол на вкус.

Оформяме си листата като премахваме кората част от средата и започваме да поставяме около лъжица от сместа в единия край на листото и завиваме листото. На дъното на гювеча слагаме листа кисело зеле и чак след това нареждаме завитите зелеви сарми.

В гювеча доливаме вода, докато покрие сармите и поставяме във фурната, която включваме на 180 градуса за около час, час и половина.

Тези зелеви сарми в глинен гювеч стават много вкусни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар