Най-бързата супа от червена леща

05/10/2019
"Когато сте гладни и искате да хапнете нещо вкусно колкото се може по-бързо - едно изпитано предложение "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сложете 2 ч.ч. вода с 1 с.л. олио и изчакайте течността да заври. Пуснете в нея премита в три води червена леща. Варете лещата около 10 минути на силен огън.

Обикновено толкова е необходимо за сваряването на червената леща. За всеки случай погледнете указанията на опаковката. По време на варенето следете гъстотата на супата от червена леща.

Ако искате да е по-рядка, може да добавите още вода. Ако предпочитате да е като яхния, може да я оставите и по-гъста. Важното е зрънцата да се сварят добре.

Пет минути преди да оттеглите тенджерата със супата от котлона, добавете сушените зеленчуци и подправките. Разбъркайте, оставете ястието да покъкри до омекването на всички съставки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар