Начин на приготвяне
Загряваме половината от мазнината и запържваме в нея ситно нарязания лук и половината от чесъна, също нарязан на ситно. Когато омекнат добавяме ориза и запържваме още 3-4 минути.
Щом оризовите зърна станат прозрачни добавяме 500 мл гореща вода. Изчакваме водата да кипне и варим 20 минути на слаб огън.
В отделен съд загряваме останалата половина от мазнината. В нея запържваме ситно нарязаната чушка. Когато омекне добавяме нарязаните ни филийки гъби и остатъка от чесъна. Задушаваме до омекване на гъбите, след което ги изсипваме при сварения ориз.
ПОследно добавяме зрелия фасул, соевия сос, кашуто и посоляваме. Задушаваме още 7-8 минути под похлупак.
Поднасяме обилно наръсено с пресен магданоз.